Zapisi

  • 26 FEB 20

  Prihaja korona virus z vsemi častmi, kot se za kraljevski virus spodobi. Ljudje hodijo v maskah tudi na pepelnično sredo, v medijih so politike, ki ležejo novo vlado, zmetali na zadnje strani in Primorci so pokupili vso pašto. Še dobro, da imamo v kleti 3 gajbe jabolk. Eno jabolko na dan, odžene …

  • 30 JUN 19

  Te dni zaključuje z delom dr. Ksenija Popović. Lepo je bilo sodelovati z njo, gotovo ste se dobro počutili ob njej tudi v vlogi pacienta. Odslej bo plula v drugih vodah – naj ji bodo bolj mirne, kot so bile te naše. Nam in še komu pa te dni nekaj več vlage sili na veke.

  • 31 MAR 19

  Predavanje Krištofa Zevnika na okrogli mizi o problematiki primarnega zdravstva, ki vam med drugim razloži, zakaj čakate na umetne kolke dve leti, zakaj imamo v ambulanti za vas manj kot deset minut časa in še o čem. Priporočam ogled; ne bo lepo, se vam bo pa nekoliko posvetilo –  na tej povezavi dokler je ne

  • 17 MAJ 18

  Pravkar se je zaključil razpis specializacij s področja medicine. Na 59 mest za družinsko medicino, se jih je prijavilo 5. Na 13 mest za zdravstvene domove se ni prijavil nihče. Tudi to je rezultat vodenja zdravstva zadnjih dveh desetletij pretežno levih vetrov in t. i. zagovornikov javnega /beri socialističnega/ zdravstva.

  • 26 OKT 17

  Mehmedalija Alić – Nihče: odlična knjiga, ki jo je zapisal bosanski rudar Mehmedalija Alić o zablodah, ki so jih in jih še ustvarjajo ‘demokratični’ in totalitarni sistemi, o vrednosti človeškega življenja, o boju za tiste osnovne vrednote posameznika, da ima vsak pravico nekje živeti, dostojno umreti in biti tudi pokopan.

  • 29 DEC 16

  Danes se mi je gospa zahvalila, ker sem vedno dobre volje. Res? Vedno dobre volje so klovni in dvorni norčki.

  • 23 NOV 16

  Zdravniška stavka je za dva meseca zamrznila. Velik dosežek ob tako toplem novembru.

  • 21 OKT 16

  Pred dnevi je potekala interpelacija proti ministrici za zdravje. 15-urna tekma ekip Za in Proti. Zmaga ekipe Za. Občudujem igralce, gledalcev verjetno ni bilo veliko, ki so zdržali ta napor. Bi kdo gledal tekmo Barcelone in Reala, če bi vedel, da bo rezultat 1 : 0? Bi kdo to igral?

  • 14 OKT 16

  Za tem zapisom boste opazili časovno vrzel. Tisti, ki ste se vozili po Londonu, bi gotovo slišali: »Mind the gap.« V medmrežju se je izgubilo za dve leti zapisov. Bojim se, da jih ne premore niti ta ali oni tajni arhiv; razen … Nekje v naših logih bojda živi gospa, ki jih ve na pamet. Čakam. Če je to res, jih boste brali tudi vi.

  • 04 MAJ 15

  Gospodu razložim, da mu bom zaradi nižjega krvnega tlaka ukinil eno od zdravil. »Odlično, če bi bilo po moje, bi ukinil kar vsa.« »Zakaj pa potem hodite k zdravniku?« »Ker se je lepo pogovarjati z vami.«