Zapisi

  • 29 DEC 16

  Danes se mi je gospa zahvalila, ker sem vedno dobre volje. Res? Vedno dobre volje so klovni in dvorni norčki.

  • 23 NOV 16

  Zdravniška stavka je za dva meseca zamrznila. Velik dosežek ob tako toplem novembru.

  • 21 OKT 16

  Pred dnevi je potekala interpelacija proti ministrici za zdravje. 15-urna tekma ekip Za in Proti. Zmaga ekipe Za. Občudujem igralce, gledalcev verjetno ni bilo veliko, ki so zdržali ta napor. Bi kdo gledal tekmo Barcelone in Reala, če bi vedel, da bo rezultat 1 : 0? Bi kdo to igral?

  • 14 OKT 16

  Za tem zapisom boste opazili časovno vrzel. Tisti, ki ste se vozili po Londonu, bi gotovo slišali: »Mind the gap.« V medmrežju se je izgubilo za dve leti zapisov. Bojim se, da jih ne premore niti ta ali oni tajni arhiv; razen … Nekje v naših logih bojda živi gospa, ki jih ve na pamet. Čakam. Če je to res, jih boste brali tudi vi.

  • 04 MAJ 15

  Gospodu razložim, da mu bom zaradi nižjega krvnega tlaka ukinil eno od zdravil. »Odlično, če bi bilo po moje, bi ukinil kar vsa.« »Zakaj pa potem hodite k zdravniku?« »Ker se je lepo pogovarjati z vami.«

  • 09 AVG 14

  V dežurni ambulanti Zdravstvenega doma Škofja Loka se v soboto zvečer ob 21.15 oglasi odrasel moški približno stotih kil, ker ga je v levo nogo ugriznila MRAVLJA. Pa ne tako velika, kot njen zapis. Zdravnik je s sladko-kislimi občutki oskrbel pacienta in ta je preživel, brez resnejših zapletov.

  Še en velik uspeh medicine. Pa naj kdo reče, da naš zdravstveni sistem ni velikodušen.

  • 22 MAJ 14

  “Mi lahko izmerite pritisk, ker sem jedla precej salam, vpraša gospa.” “Zakaj ste pa jedla samo salame,” sem bil vedoželjen. “Nisem jedla samo salam, tudi klobase sem,” je neomajno nadaljevala. In začnem razlagati o soli in maščobah, nakar izmeriva 120/82 in mi vzame vsak komentar.

  • 23 MAR 14

  “Se vidiva čez štiri tedne,” sem se poslovil od gospe. “Se. Če nas bo pobral, bo pa glih tok, ket če bi enga druzga,” mi odgovori.

  • 12 FEB 14

  Gospo spoštljivih let vpašam: “Kako ste?” “Hvala Bogu in vam, dobro!” “Kar bolj na Boga se zanašajte, zdravniki nismo preveč zanesljivi,” komentiram. “Se pa z vami lažje pogovarjam, kot z Bogom.”

  • 27 NOV 13

  SD in druga podobna združenja želijo onemogočiti koncesionarstvo v javnem zdravstvu – tako pravi bivši minister Tomaž Gantar. Razumem. Korupcija v zdravstvu se dogaja. Razumem. Vsi bolj ali manj znani koruptivni primeri se odvijajo v javnih zavodih. Razumem. Zato je potrebno ohraniti zdravstvo v rokah javnih zavodov, ker le-to omogoča dovolj veliko priložnost za korupcijo. Razumem.

  SD-ju in somišljenikom priporočam, da nov zakon o zdravstveni dejavnosti prekopirajo iz petdesetih let prejšnjega stoletja od ranjke SFRJ, ko je bila ukinjena zasebna praksa v zdravstu.